Over ons

Ons verhaal

Een tuinhuis hoeft geen opberghok te zijn, net zoals een garage of carport niet zomaar als ‘afdak’ dienst hoeft te doen. Bij Gardenas geloven we dat een ‘tuin-huis’ of andere houten constructie met de juiste, duurzame materialen en de gepaste uitstraling letterlijk een verlenging van je woning, je leefruimte en dus ook van je welzijn kan zijn. Dankzij onze oplossingen krijgt je oprit of woning iets van een vakantiehuisje en geniet je in de tuin plots van enkele extra vierkante meters aan flexibele werk- en/of leefruimte. En dat allemaal in je eigen natuurlijke habitat.

Missie

Door als modern familiebedrijf over verschillende generaties heen te investeren in vakmanschap en steevast te zoeken naar de beste grondstoffen kunnen we op vandaag de dag duurzame oplossingen aan de best mogelijke prijs op de markt brengen. Het innoveren van ons productieproces en het optimaliseren van onze logistiek maken dat we met Gardenas voor een breed publiek toonaangevend kunnen zijn. Bovendien kunnen we rekenen op ontzettend gedreven medewerkers. Zo genieten onze klanten niet alleen van betrouwbare producten, maar ook van een feilloze dienstverlening.

Grondstoffen

Voor al onze producten werken we met een steeds hernieuwbare grondstof. Dat doen we door maximaal FSC®- dennenhout uit het ‘Hoge Noorden’ te verwerken. De reden daarvoor is eigenlijk heel eenvoudig: omdat de bomen daar trager groeien en minder stress ervaren dan hun broers of zussen uit bijvoorbeeld Duitsland, Roemenië of België, leveren ze stabieler en steviger hout op. Dat zorgt niet alleen voor een sterker, maar vooral ook duurzamer eindproduct. Wie onze tuinhuizen en blokhutten bovendien goed en met de juiste producten behandelt, kan er generaties lang van genieten.

Duurzaam produceren

Wanneer we het bij Gardenas over duurzaamheid hebben, spreken we niet enkel over steviger hout met een langere levensduur. We willen namelijk kijken hoe we ons volledig productieproces kunnen verbeteren waar iedereen voordeel uit kan halen. Dat doen we onder andere via een continue doorgedreven minimalisatie van onze afvalstromen, een volledige (100%) recyclage van onze houtresten, de keuze om uitsluitend met groene energie te produceren en een doorgedreven bijscholing van onze mensen in alle takken van onze organisatie. We geloven dat we met respect voor mens en natuur op lange termijn een groot verschil kunnen maken en hopen dat we andere mensen, bedrijven of organisaties kunnen inspireren om hetzelfde te doen.

Geschiedenis

Gardenas maakt deel uit van een grotere groep met diverse activiteiten in de sport- en vrijetijdsindustrie dat nog steeds in handen is van de familie van zijn oprichter, Roger Vercambre.

1960

In de jaren ’60 werkte hij zich op tot directeur van Yves Rocher België. Daar lanceerde hij o.a. een complete lijn sauna’s.Gecharmeerd door het aangename, warme aspect van hout startte hij zijn eigen bedrijf in tuinhuizen. In het begin werd alles aangekocht vanuit de bakermat van het tuinieren, Engeland.

1970

Vrij snel wordt een eigen productielijn van tuinhuizen in België opgestart. Kort daarop wordt er ook tuinhout toegevoegd aan het assortiment. Weetje: in die tijd werden tuinhuizen uitsluitend in grote panelen gemaakt… en heuse bedoening om dit achterin de tuin te krijgen!

1980

In de jaren ’80 introduceert Gardenas blokhutten in België. De markt reageert enthousiast op deze producten. De stevigheid van constructie en de dikte van de wanden zijn in die tijd een echte revolutie, ook al bestaat het concept al duizenden jaren in Scandinavië en Rusland.

1990

In Polen wordt een zusterbedrijf opgericht om het tuinhout te produceren. Al snel wordt dit bedrijf een productie-eenheid voor tuinhuisjes in modulaire panelen. Onze massieve tuinhuizen worden tot op vandaag nog steeds in Dendermonde geproduceerd.

2000

Rond de eeuwwisseling komen de tuinhuizen met aluminium hoekprofielen de collectie vervolledigen… Een groot succes.

2010

Gardenas focust meer en meer op modernere vormen en gaat daarbij ook op zoek naar duurzamere dakbedekkingen

2020

Met de QB-series onderscheiden wij ons van de concurrentie. Design perfect afgestemd op de doelmarkt van jonge, dynamische en trendbewuste klanten. Gardenas beslist om een deel van zijn collectie onder te brengen onder het zustermerk Woodlands. Daarbij wil ze nog meer inzetten op kwaliteit.

Doorheen de tijd hebben wij onmiddellijk de nieuwe trends opgepikt en zijn we steeds innovatief geweest in ons marktsegment. Met ons vakmanschap van meer dan 50 jaar werken wij vandaag aan uw tuinhuis van morgen.

© Gardenas NV
Wissenstraat 3
B-9200 Dendermonde